Gradski muzej Varaždin

MIŠ – Muzej i škola

MIŠ – Muzej i škola edukativni je program Gradskog muzeja Varaždin namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola, koji traje cijelu školsku godinu i obuhvaća:

  • individualni i grupni posjet stalnim postavima i povremenim izložbama,
  • razgled izložbenih postava uz vodstvo stručnjaka,
  • tematska predavanja,
  • tematske edukativno-kreativne radionice, igraonice.

Navedene sadržaje učenici koriste uz odgovarajuće iskaznice, koje za varaždinske osnovne škole sufinancira Grad Varaždin, dok učenici varaždinskih srednjih, te osnovnih škola u Varaždinskoj županiji, sami financiraju kupnju ulaznice, uz povoljne popuste (ako je u program uključena cijela škola).

Za svaki organizirani dolazak na neki muzejski sadržaj učenici varaždinskih osnovnih škola dobivaju i posebne markice/naljepnice, a najbolji razred, s najviše dolazaka, Muzej na kraju školske godine nagrađuje i zanimljivim izletom.

Dosad smo izletom nagradili učenike IV. c razreda I. osnovne škole u Varaždinu i njihovu učiteljicu Sonju Podobnik, koji su bili najbolji MIŠ-evi u školskoj godini 2013./2014., zatim učenike IV. b razreda VI. osnovne škole u Varaždinu s učiteljicom Ružicom Martinec u školskoj godini 2014./2015. te učenike V. b razreda IV. osnovne škole s razrednikom Nenadom Škerbićem u školskoj godini 2015./2016.

S obzirom na višestruku korist i iskazan interes, kako od strane Gradskog muzeja Varaždin tako i od strane varaždinskih škola, program MIŠ – Muzej i škola nastavlja se i u školskoj godini 2016./2017., u kojoj su nam se, uz osnovne škole, ponovno pridružili i učenici Gospodarske škole Varaždin, ali i još tri srednje škole: Druge gimnazije Varaždin, Privatne varaždinske gimnazije s. p. j. te Glazbene škole Varaždin.

Svijet kukaca - prirodoslovne radionice O.Š. - MIŠ.pdf

Svijet kukaca - prirodoslovne radionice 2.r. S.Š. - MIŠ.pdf