Gradski muzej Varaždin

Nagrada AVICOM-a Gradskom muzeju Varaždin za CD-ROM "Kukci"

DOGAĐANJE

mjesto održavanja: Tajvan, 3.-7.5.2004.
datum početka/završetka: 17.05.2004. / 17.05.2004.
organizator: Gradski muzej Varaždin

U ponedjeljak, 17. svibnja 2004. godine, u Gradskom muzeju Varaždin održana je konferencija za novinare u povodu nagrade koju je Muzej dobio za CD-ROM "Kukci" na Međunarodnom festivalu za audiovizualnu i multimedijsku prezentaciju muzeja i baštine.

 

Na Međunarodnom festivalu za audiovizualnu i multimedijsku prezentaciju muzeja i baštine, održanom u Tajvanu od 3. do 7. svibnja ove godine, jednu od nagrada dobio je i Gradski muzej Varaždin za CD-ROM "Kukci".

 Festival organizira AVICOM, Međunarodni odbor muzeja za audiovizualne i nove tehnologije slike i zvuka, od 1996. godine jedanput godišnje, i to svaki put u drugoj državi-domaćinu. Na ovogodišnjem Festivalu posebnom pohvalom nagrađen je CD-ROM "Kukci" Gradskog muzeja Varaždin, i to za, kako se u obrazloženju navodi, bogatstvo dokumentacijskog materijala i originalnost pedagoškog pristupa.

Interaktivni CD-ROM "Kukci" osmišljen je kao edukativna dopuna stalnom postavu Entomološkoga odjela "Svijet kukaca". Opremljen je atraktivnim audio i video zapisima, animacijama i grafičkim prikazima, a namijenjen je školskoj populaciji, ali i široj publici. Autorica scenarija je Antica Bregović, viša kustosica na Entomološkom odjelu GMV-a, a multimedijske obrade zagrebačka tvrtka (R)evolicija, pod vodstvom Gorjana Agačevića. Uz varaždinski muzej kao nakladnika, u realizaciji projekta sudjelovalo je više ustanova i stručnih suradnika.

 

 

povratak