Gradski muzej Varaždin

Prizor iz stalnog postava “Svijeta kukaca”
Veduta Varaždina na razglednici s početka 20. stoljeća
Servis za jelo iz 19. stoljeća izložen u Starom gradu
Šamija, pokrivalo za glavu članice Društva Hrvatska žena
Prodavaonica Gustava Mosesa i sina u Varaždinu s početka 20. stoljeća
Seosko veselje, nepoznati nizozemski slikar, 17. stoljeće
Sudionici muzejskih radionica u Gradskom muzeju Varaždin

OSTALO

datum početka/završetka: 16.11.2009. / 16.11.2009.
Organizator: Muzejski dokumentacijski centar

Agathe Jarczyk suosnivačica je Ateliera für Videokonservierung GMBH koji se bavi konzervacijom i restauracijom video vrpci i djela suvremene umjetnosti rađenih video tehnikama.
 
Radionica / predavanje Agathe Jarczyk o dokumentaciji i zaštiti video vrpci i videoumjetnosti održat će se u Muzejskom dokumentacijskom centru i sastojat će se od sljedećih cjelina:

1) Uvod u video tehnike
2) Konzervacija, restauracija i arhiviranje
3) Dokumentacija video traka
4) Preventivne strategije za skupljanje videoumjetnosti


  •  Atelijer za konzervaciju videa

Studio za konzervaciju videa iz Berna, Švicarska, pruža usluge umjetnicima, muzejima i privatnim klijentima, a bavi se ponajprije konzervacijom i restauracijom videa. To podrazumijeva migraciju povijesnih i novih video formata, produkciju arhivskih mastera te konzervaciju i restauraciju oštećenih i dotrajalih vrpci.
Važan segment posla je i dokumentacija umjetničkih video radova kao što su umjetničke instalacije te dokumentacija samih nositelja podataka. Bitnu ulogu u svakodnevnom radu Atelijera su preventivna zaštita te procjena i vrednovanje etičkih pitanja na polju konzervacije.
Atelijer za konzervaciju videa vodi Agathe Jarczyk. Educirana je za konzervatora modernih materijala i medija te ima diplomu iz konzervacije i restauracije (2001.). Prije osnivanja Ateliera für Videokonservierung 2008. g. stekla je iskustvo na polju produkcije i postprodukcije te na poslovima arhiviranja i distribucije videa i videoarta.
Agathe Jarczyk predaje na odjelu za konzervaciju i restauraciju modernih materijala i medija na  Umjetničkom fakultetu u Bernu, Švicarska.

Adresa:
Atelier für Videokonservierung
Postfach 5258
3001 Bern
Switzerland
tel:  +41 31 511 03 57
e-mail: info@videokonservierung.ch


povratak