Gradski muzej Varaždin

Prizor iz stalnog postava “Svijeta kukaca”
Veduta Varaždina na razglednici s početka 20. stoljeća
Servis za jelo iz 19. stoljeća izložen u Starom gradu
Šamija, pokrivalo za glavu članice Društva Hrvatska žena
Prodavaonica Gustava Mosesa i sina u Varaždinu s početka 20. stoljeća
Seosko veselje, nepoznati nizozemski slikar, 17. stoljeće
Sudionici muzejskih radionica u Gradskom muzeju Varaždin

KAO PRVO – ZAGONETNO DRVO Izložba drvenih igračaka Matije Bobeka

IZLOŽBA

mjesto održavanja: GMV Salon palače Sermage, Trg M. Stančića 3
datum početka/završetka: 11.02.2015. / 14.02.2015.
otvorenje: 10,00 sati

        U Salonu palače Sermage (GMV Trg M. Stančića 3) u srijedu, 11. veljače, u 10 sati, otvara se izložba pod nazivom Kao prvo – zagonetno drvo, s autorskim igračkama Matije Bobeka. Matija Bobek na Višoj učiteljskoj školi u Čakovcu diplomirao je 2012. godine smjer odgajatelja predškolske djece. Kroz proteklih nekoliko godina, baveći se usmjerenim animatorstvom djece na raznim događanjima, a i kao aktivni član Hrvatske udruge kreativnih amatera, usvojio je niz vještina kao što su žongliranje, sviranje različitih glazbenih instrumenata te izrada drvenih igračaka, u posljednje doba i njegova najveća preokupacija. Igračke izrađuje od kovrčave vrbe, podatnog materijala, koje kombinira s ostacima riječnih i morskih naplavina, suhim tikvama i ostalim zanimljivim komadima prirodnog podrijetla. Osim što su prava zabava za djecu, ove didaktičke igračke,  a to su autoru potvrdili i mnogi pedagozi, imaju i elemente važne u razvoju djece, eko odgoju i prosocijalnom osvješćivanju, kao i na drugim odgojno-obrazovnim područjima.

        Uz  ovu izložbu pripremljene su i igraonice za djecu predškolskog uzrasta i nižih razreda osnovne škole, koje će voditi Matija Bobek, s tim da će se prva održati već nakon službenog otvorenja u 11 sati. Premda je bilo predviđeno ukupno deset igraonica, zbog velikog interesa varaždinskih dječjih vrtića i osnovnih škola, njihov broj je gotovo udvostručen, pa će se organizirati i nakon zatvaranja izložbe.

        Ostali zainteresirani posjetitelji imaju prilike razgledati izložbu drvenih igračaka do subote, 14. veljače ove godine, u radnom vremenu Muzeja, i to uz besplatan ulaz.

 

KAO PRVO – ZAGONETNO DRVO Izložba drvenih igračaka Matije Bobeka povratak