Gradski muzej Varaždin

Prizor iz stalnog postava “Svijeta kukaca”
Veduta Varaždina na razglednici s početka 20. stoljeća
Servis za jelo iz 19. stoljeća izložen u Starom gradu
Šamija, pokrivalo za glavu članice Društva Hrvatska žena
Prodavaonica Gustava Mosesa i sina u Varaždinu s početka 20. stoljeća
Seosko veselje, nepoznati nizozemski slikar, 17. stoljeće
Sudionici muzejskih radionica u Gradskom muzeju Varaždin

INA DRUTTER: Začarana

IZLOŽBA

mjesto održavanja: GMV Palača Sermage
datum početka/završetka: 10.02.2021. / 28.02.2021.
organizator: Gradski muzej Varaždin

        Ovogodišnji ciklus predstavljanja hrvatskih likovnih umjetnika Gradski muzej Varaždin započinje izložbom Ine Drutter pod nazivom Začarana, koja će biti postavljena u Izložbenom salonu palače Sermage.

        Slikarica Ina Drutter (Zagreb, 1964. – 2006.) u svojoj kratkoj karijeri realizirala je obiman opus slika i crteža na papiru u širokom spektru različitih kombiniranih tehnika. Izložba će je kroz izbor od 30 radova predstaviti kao umjetnicu snažnoga ekspresivnog naboja u izvedbi portreta, ljudskih figura u pejzažu, usporedivih s intenzitetom jedne od najvećih svjetskih predstavnica nove figuracije – slavne Marlene Dumas. Izložena djela omogućuju uvid u umjetničine ključne poetsko-estetske odrednice na tragu ostavštine Chagalla, Wolsa, Michauxa, Picassa i Hermana, koje je, za razliku od današnjih predstavnika slikarstva figuracije mahom nadahnutih filmskom i fotografskom umjetnošću, prezentiraju kao nadahnutu nastavljačicu modernističke slikarske struje. 

        Ina Drutter je od prvoga javnog nastupa 1986. do 2002. godine priredila 12 samostalnih izložbi u zagrebačkim galerijama, primjerice u Galeriji „Događanja“, Knjižnici „Tin Ujević“, Galeriji Židovske općine Zagreb i drugima, te sudjelovala na pet skupnih izložbi hrvatskih suvremenih umjetnika u Hrvatskoj i Izraelu.

 

 

Napomena:

Zbog epidemioloških mjera ne priređuje se otvorenje izložbe uz nazočnost publike.

Razgled se organizira uz propisane/preporučene epidemiološke mjere.

INA DRUTTER: Začarana povratak