Gradski muzej Varaždin

Prizor iz stalnog postava “Svijeta kukaca”
Veduta Varaždina na razglednici s početka 20. stoljeća
Servis za jelo iz 19. stoljeća izložen u Starom gradu
Šamija, pokrivalo za glavu članice Društva Hrvatska žena
Prodavaonica Gustava Mosesa i sina u Varaždinu s početka 20. stoljeća
Seosko veselje, nepoznati nizozemski slikar, 17. stoljeće
Sudionici muzejskih radionica u Gradskom muzeju Varaždin

DARKO ŠKROBONJA Samostalna izložba

IZLOŽBA

mjesto održavanja: GMV Palača Sermage, Trg M. Stančića 3
datum početka/završetka: 05.02.2020. / 01.03.2020.
otvorenje: u 19 sati

     U sklopu Srijede u Muzeju otvara se samostalna izložba multimedijalnog umjetnika i filmskog autora Darka Škrobonje. Darko Škrobonja (r. 1986., Split), nakon završene jezične gimnazije, 2010. završio je školu filma u Kino klubu Split te potom upisao smjer Film i video na splitskoj Umjetničkoj akademiji. Godine 2012. odlazi u Njemačku u HBK Braunschweig kao Erasmus stipendist i uspješno polaže ljetni semestar u klasi prof. Corinne Schnitt i prof. Candice Breitz.

Godine 2013. postaje sveučilišni prvostupnik Filma i videa, a 2016. završava diplomski studij Medijske umjetnosti na UMAS-u.

        Tijekom studija radio je kao snimatelj i direktor fotografije na snimanju mnogih studentskih te nekoliko profesionalnih projekata. Kao student izlagao je na više skupnih izložbi u Hrvatskoj i Njemačkoj, među kojima je i 38. Splitski salon, gdje je izložio rad „Baba“ iz 2015. godine. Te godine održao je i prvu samostalnu izložbu, pod mentorstvom prof. Mirka Pivčevića, otkad je svoje stvaralaštvo predstavio na još nekoliko samostalnih i skupnih izložbi.

        U svom umjetničkom radu bavi se vječnim temama prolaznosti i apsurda ljudskog postojanja kroz prizmu recentnih i suvremenih događanja i fenomena, u širokom rasponu od ekološke osviještenosti do društvene netrpeljivosti prema različitima. Živi i radi u Splitu.

 

DARKO ŠKROBONJA Samostalna izložba povratak