Gradski muzej Varaždin

Prizor iz stalnog postava “Svijeta kukaca”
Veduta Varaždina na razglednici s početka 20. stoljeća
Servis za jelo iz 19. stoljeća izložen u Starom gradu
Šamija, pokrivalo za glavu članice Društva Hrvatska žena
Prodavaonica Gustava Mosesa i sina u Varaždinu s početka 20. stoljeća
Seosko veselje, nepoznati nizozemski slikar, 17. stoljeće
Sudionici muzejskih radionica u Gradskom muzeju Varaždin

ANA ELIZABET: Protokol krize

IZLOŽBA

mjesto održavanja: Izložbeni salon palače Sermage GMV-a, Trg M. Stančića 3
datum početka/završetka: 17.11.2021. / 31.12.2021.
otvorenje: u 19 sati
organizator: Gradski muzej Varaždin

         

O stvaralaštvu Ane Elizabet kustos izložbe Branko Franceschi istaknuo je: “Društvena kriza, potaknuta izolacijom po preporukama i uputama pandemijskih stožera, vizualnim je umjetnicima, naviklima na stvaralačku izolaciju među zidovima atelijera, pružila priliku za konsolidaciju opusa. Riječ je o onoj neizbježnoj i nelagodnoj životnoj fazi kad preispitujemo napravljeno i pronalazimo kreativne protokole po kojima će se već ostvarena koncepcijska, formalna i tehnička iskustva preliti u neku novu kvalitetu. Ponekad nam se u tim trenucima čini da se polazi ili da treba krenuti od nule, ali uistinu to nikad nije tako. Bilo kroz potvrdu, bilo kroz poricanje, bilo kroz koji nam god drago format suočavanja sa samima sobom i svojim radom, riječ je uvijek o kontinuitetu. Nema novog početka. Samoizolacija ili nametnuta konsolidacija za Anu Elizabet je označila povratak skulpturi u užem smislu, postupku stvaranja umjetničkog objekta za razliku od društveno inkluzivnih projekata ili socijalne skulpture, kojima se praktično ili koncepcijski bavila proteklih godina.”  

        Ana Elizabet rođena je 1969. u Zagrebu, gdje posljednjih nekoliko godina živi i radi. Studirala je restauraciju i konzervaciju metala na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Beču, a diplomirala na tamošnjoj Likovnoj akademiji, smjer kiparstvo. Iza sebe ima mnogobrojna samostalna i skupna izlaganja, kao i mnogobrojne nagrade i priznanja. Realizirala je brojne radove u javnom prostoru u Austriji i Njemačkoj te u Zagrebu.

        Izložba Ane Elizabet priređuje se u sklopu ciklusa GMV-a „Something Else Gallery“.

 

Napomena:

Otvorenje izložbe i razgled izložbenih postava organiziraju se uz provedbu propisanih/preporučenih epidemioloških mjera.

ANA ELIZABET: Protokol krize povratak