Gradski muzej Varaždin

Prizor iz stalnog postava “Svijeta kukaca”
Veduta Varaždina na razglednici s početka 20. stoljeća
Servis za jelo iz 19. stoljeća izložen u Starom gradu
Šamija, pokrivalo za glavu članice Društva Hrvatska žena
Prodavaonica Gustava Mosesa i sina u Varaždinu s početka 20. stoljeća
Seosko veselje, nepoznati nizozemski slikar, 17. stoljeće
Sudionici muzejskih radionica u Gradskom muzeju Varaždin

VARAŽDIN POD KRUNOM HABSBURGOVACA / Vodstvo po izložbi

OSTALO

datum početka/završetka: 30.03.2016. / 30.03.2016.
Organizator: Gradski muzej Varaždin

        Izložba Varaždin pod krunom Habsburgovaca otvorena je u Gradskom muzeju Varaždin koncem listopada prošle godine i dosad su je posjetile brojne školske grupe i  organizirane turističke skupine, a samo u Noći muzeja, u siječnju ove godine, razgledalo ju je više od 2700 (uglavnom) Varaždinaca. Za učenike se trenutno održavaju edukativne povijesne i likovne radionice, u kojima je već sudjelovalo 15-ak razreda varaždinskih osnovnih škola, i to u okviru programa MIŠ – Muzej i škola.

        Dosad je uz izložbu priređeno i nekoliko tematskih programa u sklopu Srijede u Muzeju, a tako će biti i u narednoj, koja je na rasporedu 30. ožujka. Tom prigodom za sve zainteresirane organizira se razgled izložbe uz vodstvo u prvom dijelu, u palači Sermage (GMV Trg M. Stančića 3), gdje je predstavljeno razdoblje zajedničke povijesti vladarske dinastije Habsburg i grada Varaždina od njihovih početaka pa do 19. stoljeća.  Po izložbi vode autorice muzejske savjetnice Mirjana Dučakijević i Spomenka Težak te kustosica Elizabeta Igrec.

        Vodstvo započinje u 19 sati, a ulaz je besplatan. Razgled drugog dijela, koje obuhvaća razdoblje od 19. stoljeća pa do novije povijesti, predstavljeno u palači Herzer, u programu je 20. travnja. 

 

VARAŽDIN POD KRUNOM HABSBURGOVACA / Vodstvo po izložbi povratak