Gradski muzej Varaždin

Prizor iz stalnog postava “Svijeta kukaca”
Veduta Varaždina na razglednici s početka 20. stoljeća
Servis za jelo iz 19. stoljeća izložen u Starom gradu
Šamija, pokrivalo za glavu članice Društva Hrvatska žena
Prodavaonica Gustava Mosesa i sina u Varaždinu s početka 20. stoljeća
Seosko veselje, nepoznati nizozemski slikar, 17. stoljeće
Sudionici muzejskih radionica u Gradskom muzeju Varaždin

Tomislav Sabolić: Grad

IZLOŽBA

mjesto održavanja: Stari grad, Strossmayerovo šetalište 7, Varaždin
datum početka/završetka: 18.04.2008. / 28.04.2008.
otvorenje: 19,00 sati
organizator: Gradski muzej Varaždin

Tomislav Sabolić rođen je u Varaždinu 1971. godine. Slikarstvom se intenzivno bavi od 1993. godine. Prvu samostalnu izložbu priređuje 1997. godine. Do sada je izlagao na devet samostalnih izložbi i više skupnih izložbi.
Predstavlja se slikama u tehnici ulja na platnu. Dominantne pastelne boje nanesene na platno na jedan nadrealističan način prikazuju autorov pogled na svijet, a osobito se vidi jaka vezanost autora prema rodnom gradu i utjecaj njegove barokne Ijepote u ciklusu slika gradskih veduta.
Na izložbi „Grad“ predstavljene su slike u kojima Varaždin ima odlučujuće mjesto, tonski je slikan, atmosfere su slikarev interes i tu će se pozitivno kretanje naprijed vidjeti i u još ne naslikanim slikama. Pomak je nastao, on je sastavni dio jedne daljnje Tomislavove želje da stvori ugođaj, savlada likovne prepreke i podari svojim prijateljima ili samo ljubiteljima slikarstva kvalitetniju slikarsku realizaciju koja je apsolutno njegov osobni doseg, njegova potreba. I kada se takovo nešto dogodi razum treba prevladati emocije. Tragati, učiti, trenirati kako bi osobno i opće zadovoljstvo bivalo sve veće.
 
Mirjana Dučakijević

povratak