Gradski muzej Varaždin

Prizor iz stalnog postava “Svijeta kukaca”
Veduta Varaždina na razglednici s početka 20. stoljeća
Servis za jelo iz 19. stoljeća izložen u Starom gradu
Šamija, pokrivalo za glavu članice Društva Hrvatska žena
Prodavaonica Gustava Mosesa i sina u Varaždinu s početka 20. stoljeća
Seosko veselje, nepoznati nizozemski slikar, 17. stoljeće
Sudionici muzejskih radionica u Gradskom muzeju Varaždin

Stari grad – kulisa i/ili kulturno dobro

OSTALO

ustanova: GMV Palača Herzer, Franjevački trg 10
datum početka/završetka: 06.02.2019. / 06.02.2019.

        Stari grad – kulisa i/ili kulturno dobro tema je otvorenog razgovora koji će se u sklopu Srijede u Muzeju održati u palači Herzer od 19 sati. Tom prigodom govorit će se o problematici korištenja javnog prostora u kompleksu varaždinskoga Staroga grada, u kojemu je posljednjih godina sve više manifestacija, djelomično i sa sadržajima dvojbenoga karaktera uzme li se u obzir njihov smještaj u kulturno-povijesnu cjelinu.

        Budući da je i nedavno završen projekt, priređen uz Advent, u javnom prostoru dobio i pohvale i kritike, na ovoj Srijedi u Muzeju od mjerodavnih institucija pokušat će se dobiti odgovor, a možda i neka konkretna rješenja, na pitanje kako pomiriti zahtjeve struke vezane uz zaštićena kulturna dobra sa zahtjevima turističko-komercijalnih čimbenika.

        U programu sudjeluju: zamjenica varaždinskoga gradonačelnika Sandra Malenica, viša stručna savjetnica i konzervatorica za nepokretna kulturna dobra u Konzervatorskom odjelu u Varaždinu Ivana Peškan, direktorica Turističke zajednice grada Varaždina Jelena Toth i muzejska savjetnica u Gradskome muzeju Varaždin Ljerka Šimunić. Moderator je ravnatelj Gradskog muzeja Varaždin mr. Ivan Mesek.

        Ulaz je besplatan. 

Stari grad – kulisa i/ili kulturno dobro povratak