Gradski muzej Varaždin

Prizor iz stalnog postava “Svijeta kukaca”
Veduta Varaždina na razglednici s početka 20. stoljeća
Servis za jelo iz 19. stoljeća izložen u Starom gradu
Šamija, pokrivalo za glavu članice Društva Hrvatska žena
Prodavaonica Gustava Mosesa i sina u Varaždinu s početka 20. stoljeća
Seosko veselje, nepoznati nizozemski slikar, 17. stoljeće
Sudionici muzejskih radionica u Gradskom muzeju Varaždin

SNJEŽANA BRKIĆ: Male reprodukcije velikih majstora

IZLOŽBA

mjesto održavanja: GMV Kula stražarnica, Strossmayerovo šetalište 7
datum početka/završetka: 10.06.2010. / 11.07.2010.
otvorenje: 19,00
organizator: Gradski muzej Varaždin

        Radovi Snježane Brkić nastali su prema motivima slika i streljačkih ciljeva iz stalnih postava Galerije starih i novih majstora te Kulturnopovijesnog odjela Gradskog muzeja Varaždin.
     Snježana Brkić (r. 1964. u Doboju, BiH) završila je Školu primijenjene umjetnosti u Zagrebu, gdje je potom diplomirala na Katehetskom institutu pri Katoličkom bogoslovnom fakultetu. Danas radi kao profesorica vjeronauka u osnovnoj školi, a uz rad studira sinologiju na zagrebačkome Filozofskom fakultetu. Prvo likovno radno iskustvo stekla je u Croatia filmu kao asistentica animatora na dugometražnim crtanim filmovima Čudesna šuma i Čarobnjakov šešir.
     Likovna preokupacija Snježane Brkić vezana je uz djela poznatih svjetskih majstora, koja uobličava u minijaturne formate, dajući im pritom, kako to ističe i povjesničar umjetnosti Stanko Špoljarić, "dašak suvremenosti tako da slikarsko polje s marnošću realistične izvedbe nosi i teksturu modernosti."
     Autoričine minijature s ove izložbe ujedno su i novost u ponudi suvenirnice varaždinskoga muzeja, smještene u Kuli stražarnici.

povratak