Gradski muzej Varaždin

Prizor iz stalnog postava “Svijeta kukaca”
Veduta Varaždina na razglednici s početka 20. stoljeća
Servis za jelo iz 19. stoljeća izložen u Starom gradu
Šamija, pokrivalo za glavu članice Društva Hrvatska žena
Prodavaonica Gustava Mosesa i sina u Varaždinu s početka 20. stoljeća
Seosko veselje, nepoznati nizozemski slikar, 17. stoljeće
Sudionici muzejskih radionica u Gradskom muzeju Varaždin

KERAMEIKON & prijatelji

IZLOŽBA

mjesto održavanja: GMV Palača Herzer, Franjevački trg 6
datum početka/završetka: 03.12.2011. / 31.12.2011.
otvorenje: 12,00 sati
organizator: Kerameikon

7. Međunarodni bijenale keramike grada Kapfenberga u Austriji, predstavlja se u sklopu ciklusa izložbi KERAMEIKON & prijatelji. Otvorenju izložbe prisustvovat će predstavnici Kapfenberga, na čelu sa dr. Josefom Kaltenböckom, pročelnikom za školstvo i mlade i kulturu grada Kapfenberga.

Izložba koja je pod naslovom INSIDE OUT održana u Kapfenbergu od 30.prosinca do 6. studenoga 2011. predstavlja izbor radova 48 umjetnika iz 25 zemalja svijeta a među njima i radove dviju predstavnica iz Hrvatske: Danijele Pičuljan i Blaženke Šoić Štebih.
Uz profesionalne umjetnike predstavlja se i grupa mladih iz Ugande s 11 radova koji su nastali u sklopu u sklopu projekta Vision for Africa International Uganda.
Izložba je plod dugogodišnje suradnje KulturZentruma i keramičarke Waltraut Gschiel iz Kapfenberga s KERAMEIKONOM, Hrvatskim keramičarskim udruženjem i njegovo predsjednicom Blaženkom Šoić Štebih.
Slijedeće godine izložba CERAMICA MULTIPLEX 2012. kao glavna manifestacija IV. Međunarodnog festivala postmoderne keramike 2012. gostuje u Kapfenbergu, pa je ova varaždinsko gostovanje svojevrsna najava i rezultat pripreme ovog najvećeg i najznačajnijeg projekta na polju keramike u Hrvatskoj.

Izložba se odvija pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, uz potporu Ministarstva kulture RH i Zagrebačke banke

povratak