Gradski muzej Varaždin

Prizor iz stalnog postava “Svijeta kukaca”
Veduta Varaždina na razglednici s početka 20. stoljeća
Servis za jelo iz 19. stoljeća izložen u Starom gradu
Šamija, pokrivalo za glavu članice Društva Hrvatska žena
Prodavaonica Gustava Mosesa i sina u Varaždinu s početka 20. stoljeća
Seosko veselje, nepoznati nizozemski slikar, 17. stoljeće
Sudionici muzejskih radionica u Gradskom muzeju Varaždin

JOHN MILIČIĆ: Izložba slika

IZLOŽBA

mjesto održavanja: Galerija Zlati ajngel, Gajeva 15
datum početka/završetka: 10.10.2018. / 28.10.2018.
otvorenje: u 19 sati

         U programu suradnje Gradskog muzeja Varaždin i Galerije Zlati ajngel, u sklopu Srijede u Muzeju otvara se izložba akademskog slikara Johna Miličića.  

        John Miličić (r. 1992., Split) jedan je od najmlađih hrvatskih akademski obrazovanih umjetnika, koji se istaknuo već tijekom studija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Dosad je izlagao na desetak skupnih te dvije samostalne izložbe, a s Andrejem Tomićem i Svanom Radulovićem Maticom organizirao je eksperimentalni izložbeni projekt „ArtiParti 5,6,7“, održan 2016. godine u Klovićevim dvorima.

        O samostalnom predstavljanju u Varaždinu napisao je: „Izložba se sastoji od deset slika, od kojih su pet sastavljale diplomski rad, a ostale mu prethodile. Izvedene su u tehnici enkaustike i ulja na platnu. Izlažem ih zajedno jer ih smatram produktom iste misli i mehanizma koji sam pokušavao slijediti tijekom slikanja. Pri tome ne mislim na nikakvu određenu misao koja određuje kako će slika izgledati, već pristup, određeno pravilo kojim se uvijek poslužim, ali ga nikada ne primijenim do kraja, što me na kraju tjera da je u svakom novom radu opet tražim. Želim da moji radovi ne skrivaju takav, donekle nesiguran, proces gradnje slike, već da kroz slojevitost, slučajnost i naglašavanje trenutnih poriva bivaju iskreni svjedoci svoga nastajanja.“

     

JOHN MILIČIĆ: Izložba slika povratak