Gradski muzej Varaždin

Prizor iz stalnog postava “Svijeta kukaca”
Veduta Varaždina na razglednici s početka 20. stoljeća
Servis za jelo iz 19. stoljeća izložen u Starom gradu
Šamija, pokrivalo za glavu članice Društva Hrvatska žena
Prodavaonica Gustava Mosesa i sina u Varaždinu s početka 20. stoljeća
Seosko veselje, nepoznati nizozemski slikar, 17. stoljeće
Sudionici muzejskih radionica u Gradskom muzeju Varaždin

Gradski muzej Varaždin predstavlja se na sajmu Exponatec u Kölnu

DOGAĐANJE

datum početka/završetka: 15.02.2006. / 18.02.2006.
organizator: Gradski muzej Varaždin

Zahvaljujući prezentaciji u sklopu manifestacije "The Best in Heritage" ("Najbolji u baštini"), održanoj prošle godine u Dubrovniku, u organizaciji European Heritage Association (Europske udruge za baštinu), Gradski muzej Varaždin dobio je priliku predstaviti se na sajmu Exponatec, koji se Kölnu održava od 15. do 18. veljače ove godine.

Varaždinski muzej je na skupu "Najbolji u baštini" predstavio CD-ROM "Kukci/ Insects", nagrađen na godišnjem festivalu F@imp za multimedijsku prezentaciju muzeja i baštine 2004. godine. Time je ujedno stekao i pravo na članstvo u neformalnoj udruzi "The Best in Heritage" - Excellence Club, koja će od ove godine, kao trajni budući partner sudjelovati na sajmu Exponatec, specijaliziranom za muzeje, galerije i institucije koje se bave zaštitom kulturnih dobara.

Na sajmu ove godine sudjeluje više od 160 izlagača iz davdesetak zemalja, a tijekom održavanja priredit će se i nekoliko simpozija s temama u vezi krađe umjetnina, zaštite povijesnih spomenika, suvremenih metoda restauriranja i konzervacije, zakonske problematike i sl. U sklopu sajma simpozij će organizirati i Europska udruga za baštinu, s izborom muzeja i institucija koje su dosad sudjelovale na manifestaciji "The Best in Heritage", pa će tako ovom prigodom u Köln biti predstavljen i varaždinski muzej s nekoliko recentnih izdanja.

Anita Peričić, Gradski muzej Varaždin

 

povratak