Gradski muzej Varaždin

Prizor iz stalnog postava “Svijeta kukaca”
Veduta Varaždina na razglednici s početka 20. stoljeća
Servis za jelo iz 19. stoljeća izložen u Starom gradu
Šamija, pokrivalo za glavu članice Društva Hrvatska žena
Prodavaonica Gustava Mosesa i sina u Varaždinu s početka 20. stoljeća
Seosko veselje, nepoznati nizozemski slikar, 17. stoljeće
Sudionici muzejskih radionica u Gradskom muzeju Varaždin

Godišnja nagrada Hrvatskog muzejskog društva za najbolju realiziranu izložbu u 2014. g. - NAROD U NEVOLJI / Veliki rat na varaždinskom području

OSTALO

datum početka/završetka: 19.10.2015. / 19.10.2015.

         Hrvatsko muzejsko društvo i ove je godine raspisalo javni natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu nagrada Hrvatskog muzejskog društva za 2014. godinu unutar 9 kategorija (za realiziranu izložbu, stalni postav, izdavački projekt, provedenu restauraciju muzejske građe, istraživački rad koji je rezultirao izložbom ili stručnom publikacijom, realizirani dokumentacijsko-informacijski program, pedagoško edukacijski program, marketinško-propagandni program i međumuzejsku suradnju).

 

       Između 32 pristigle prijave Ocjenjivački sud u sastavu: Ante Rendić Miočević, predsjednik Ocjenjivačkog suda, Jakov Radovčić, Vesna Jurić Bulatović i Dubravka Osrečki Jakelić odlučio je nagraditi program Gradskog muzeja Varaždin.

 

        U kategoriji za realiziranu izložbu u 2014. godini nagrada se dodjeljuje autorici Spomenki Težak, Gradski muzej Varaždin  za izložbu Narod u nevolji - Veliki rat na varaždinskom području.

 

Autoricu i  izložbu je na javni natječaj HMD-a  predložilo Društvo vodiča i pratitelja grada Varaždina i Varaždinske županije.

           

            S obzirom na brojnost i kvalitetu pristiglih prijava, kao i činjenicu da je 2014. godina bila posvećena obilježavanju I. svjetskog rata, izrazito smo ponosni što  izložba Narod u nevolji – Veliki rat na varaždinskom području Gradskog muzeja Varaždin nosi titulu izložba godine.

 

            Svečana dodjela Godišnjih nagrada i Nagrada za životno djelo Hrvatskog muzejskog društva za 2014. godinu održat će se u Zagrebu krajem studenog ove godine.

 

Godišnja nagrada Hrvatskog muzejskog društva za najbolju realiziranu izložbu u 2014. g. - NAROD U NEVOLJI / Veliki rat na varaždinskom području povratak