Gradski muzej Varaždin

Prizor iz stalnog postava “Svijeta kukaca”
Veduta Varaždina na razglednici s početka 20. stoljeća
Servis za jelo iz 19. stoljeća izložen u Starom gradu
Šamija, pokrivalo za glavu članice Društva Hrvatska žena
Prodavaonica Gustava Mosesa i sina u Varaždinu s početka 20. stoljeća
Seosko veselje, nepoznati nizozemski slikar, 17. stoljeće
Sudionici muzejskih radionica u Gradskom muzeju Varaždin

AkTer FEST 2010. - Izložba akvarijskih i terarijskih životinja

IZLOŽBA

mjesto održavanja: GMV Palača Herzer, Franjevački trg 6
datum početka/završetka: 11.05.2010. / 16.05.2010.
otvorenje: 12,00
organizator: Avarij.net, Udruga akvarista Riba, Gradski muzej Varaždin. Pokrovitelj: Grad varaždin

          AkTer FEST je tradicionalno godišnje okupljanje hrvatskih akvarista i terarista koji, predstavljajući zanimljive životinje, uz izložbu organiziraju i edukativne sadržaje poput predavanja na temu akvaristike, teraristike i ekologije te različite humanitarne aktivnosti. Izložba se otvara u sklopu 4. varaždinskih muzejskih svečanosti. Ovogodišnji program AkTer Festa posebno je usmjeren na početnike u akvaristici, ponajprije djecu i mlade pa će tim povodom u četvrtak, 13. svibnja, s početkom u 11.00 sati,u multimedijalnoj dvorani palače Herzer bitipredstavljena i publikacija Vodič za početnike u akvaristici. Tijekom održavanja izložbe uz svoje životinjske ljubimce bit će i njihovi vlasnici, koji će posjetiteljima omogućiti da ih i malo pobliže upoznaju.
          AkTer Fest je također i središnji događaj ovogodišnje 6. europske noći muzeja kada će se program u palači Herzer održavati gotovo cijeli dan, odnosno od 9.00 sati pa sve do ponoći. Osim izložbe, tijekom dana bit će održano nekoliko predavanja, a organizira se i humanitarna tombola i aukcija akvarijske i terarijske opreme i fotografija.
          Ovim programom organizatori AkTer Festa u Varaždinu ujedno se pridružuju svjetskom obilježavanju 2010. godine kao međunarodne godine biološke raznolikosti.
 
Više informacija o AkTer Festu: www.akvarij.net, www.akter.org - g. Davor Žerjav (tel. 098 955 3839); Antica Bregović, GMV Entomološki odjel (tel. 042 658 759).

povratak