Gradski muzej Varaždin

Prizor iz stalnog postava “Svijeta kukaca”
Veduta Varaždina na razglednici s početka 20. stoljeća
Servis za jelo iz 19. stoljeća izložen u Starom gradu
Šamija, pokrivalo za glavu članice Društva Hrvatska žena
Prodavaonica Gustava Mosesa i sina u Varaždinu s početka 20. stoljeća
Seosko veselje, nepoznati nizozemski slikar, 17. stoljeće
Sudionici muzejskih radionica u Gradskom muzeju Varaždin

100. Srijeda u Muzeju

OSTALO

datum početka/završetka: 14.09.2016. / 14.09.2016.

     Srijeda u Muzeju, 19 sati, vrijeme je za druženje u Gradskom muzeju Varaždin! motto je događanja koje se kroz tjedne programe održava u kontinuitetu od siječnja 2014. godine. U 99 dosadašnjih Srijeda na rasporedu su bile teme širokoga raspona, od onih posvećenih nekim povijesnim događajima, drevnim civilizacijama, umjetnosti, muzeologiji, poznatim (varaždinskim) obiteljima, kolekcionarima, kajkavštini, književnoj baštini, narodnoj tradiciji, različitim kulturološkim i društvenim fenomenima pa do nekih s rubnih područja, koje su se nastojale obraditi na znanstvenoj podlozi. Uz glavnog organizatora Gradski muzej Varaždin, u realizaciji su pomogli brojni predavači, institucije, udruge i ostali suradnici, kao i publika koja je programe pratila s velikim interesom od samoga početka.

        Stota Srijeda u Muzeju posvećena je kratkom osvrtu na dosadašnje programe, a pripremljeno je i prigodno predavanje vezano uz enološku tradiciju Varaždinbrega. 

        Program se održava u dvorištu palače Sermage, a u slučaju lošeg vremena u multimedijskoj dvorani u palači Herzer GMV-a. Ulaz je besplatan. 

100. Srijeda u Muzeju povratak